خوراک میگو

خوراک اکسترود میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei ).

در حال حاضر خوراک میگو ی وانامی یا میگوی سفید غربی (Pacific White Shrimp) گونه‌­ی رایج در صنعت پرورش میگوی کشور می باشد و فرمول خوراک میگو بر اساس نیازهای تغذیه‌ای این گونه متعادل شده است. نیازهای غذایی این گونه از منابع اطلاعاتی روز دنیا استخراج گردید و خوراک میگو بر‌اساس این اطلاعات تهیه شده است، از مواد اولیه با کیفیت که قابلیت هضم بالایی دارند در تهیه خوراک میگو استفاده می شود. پودر ماهی، روغن گیاهی و روغن ماهی، کنجاله سویا، آرد و گلوتن گندم، مکمل­‌های ویتامینی و معدنی، مواد جاذب غذایی (پودر ماهی اسکوئید و بتائین)، محرک­های سیستم ایمنی (پروبیوتیک و پری‌بیوتیک) و منابع کیتین، مواد تشکیل‌دهنده خوراک میگو می‌باشند. کامل بودن خوراک از نظر احتیاجات میگو، تعادل تغذیه ای مناسب و استفاده از منابع پروتئینی با قابلیت هضم بالا تضمین کننده رشد سریع و کاهش ضریب تبدیل غذایی میگو می‌باشد.

خوراک میگو به روش اکستروژن که از پیشرفته‌ترین تکنولوژی روز دنیا محسوب می‌شود، تولید می‌شود. در این روش ابتدا اقلام خوراکی با استفاده از آسیاب­‌های میکرونیزه به ذرات با آردینگی بالا تبدیل شده و در دستگاه اکسترودر تحت فشار و دمای مناسب در معرض بخار آب پخت می‌شوند. خوراک تولید شده در این روش به دلیل استفاده از مواد همبند مناسب، ژلاتینه شدن کامل نشاسته، آسیاب شدن کامل مواد اولیه و پخت بسیار خوب دارای شکل مناسب و قوام بسیار بالایی می‌باشد.

وجود محرک های سیستم ایمنی (پروبیوتیک و پری‌بیوتیک) در خوراک، موجب بهبود عملکرد سیستم ایمنی میگو و افزایش مقاومت آن در برابر بیماری­ها می شود. با اضافه کردن منابع غنی از کیتین در خوراک میگو، سعی گردیده نیاز کیتینی میگو به‌خصوص در زمان پوست‌اندازی، مرتفع گردد. استفاده از مواد جاذب غذایی (Attractant) در خوراک میگو، استفاده از مواد با قابلیت هضم بالا، شرایط پخت مناسب، فروروندگی کامل خوراک در آب، شکل مناسب و قوام بالای خوراک، موجب می‌شود میگو با اشتهای کامل خوراک را مصرف کند و میزان مدفوع کمی دفع کند، که این امر نه تنها موجب کاهش FCR شده، بلکه آلودگی کمتری در استخر ایجاد می کند.

این خوراک برای کاهش ضریب تبدیل غذایی، رشد اپتیمم میگو و افزایش مقاومت در برابر بیماری‌­ها طراحی گردیده است، اما به‌هر‌حال جهت حصول این نتایج یک مدیریت صحیح تغذیه و مدیریت سایر عوامل مانند، تراکم و شرایط رهاسازی پست لارو، شرایط فیزیکوشیمیایی آب از قبیل: دما، شوری، اکسیژن محلول و pH ، عوامل بهداشتی استخرها، شرایط و نحوه تغذیه و … نیاز می‌باشد. خوراک میگو بر اساس سن و وزن میگو در ۳ دسته (۶ سایز) به مشتریان عرضه می‌گردد، که عبارتند از: آغازین، رشد و پایانی.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
احساس رایگان برای کمک!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *